Що може статися при невдалій пластиці обличчя

Краса

Час, довкілля, стреси, погані звички негативно відбиваються нашій красі. Зупинити цей нещадний процес та виправити косметичні недоліки допоможе пластична операція. Але не завжди вона може бути вдалою. Ця стаття присвячена проблемам наслідків фейсліфтингу – пластичної хірургії на обличчі.
Пластика обличчя дозволить позбутися зморшок, поверне вашій зів’ялій шкірі тонус, свіжий вигляд і гладкість. Пластичні операції на обличчі поділяються на 2 групи: ділянки, які піддаються пластиці та ділянки яким необхідне переміщення. Вони робляться як у м’язах обличчя, і у покривах шкіри.
Для успішної операції варто особливо ретельно вибирати хірурга і клініку, де ви збираєтеся робити собі пластику. Кожна операція має свій рівень ризику. Перед пластикою, ви і ваш лікар повинні обговорити це, щоб не було жодних сюрпризів після пробудження наркозу.

Найпоширеніші проблеми при пластичній операції особи:
• Кровотечі. Часто виникають гематоми, припухлості, шишки. Ці фактори можуть затягнути ваше одужання на довгі місяці.
• Інфікування прооперованої частини особи. Імплантант доведеться вийняти, якщо зараження дуже сильне і прочекати кілька місяців до нової спроби. Інфікування може виникнути через неякісні імплантанти, або недбалість медперсоналу.
• Рана, яка довго гоїться. Коли рана загоюється повільно, то опуклі шрами можуть стати об’ємними. Найнебезпечніше явище – омертвіння окремих ділянок шкіри. Найчастіше воно виникає у людей, які багато курять. Пошкоджені нерви. Вам може загрожувати частковий параліч обличчя, якщо під час операції пошкоджено гілку лицьового нерва. Він відновлюється протягом кількох тижнів чи місяців.
• Асиметричне обличчя. Цей дефект легко усувається повторною пластикою.

Наслідки пластичної операції в очах бувають як фізичними, а й моральними. Вони можуть призвести до постійних депресій і навіть загибелі людини. Невдачею не можуть вважатися гематоми, шрами, біль, дискомфорт. Ці фактори цілком допустимі та проходять. Якщо пацієнт неповажно ставиться до післяопераційного періоду, результати можуть бути досить плачевними.
Основні негативні наслідки після операції:
• Нудота. В основному виникає після застосування наркозу і швидко минає.
• Знижена чутливість прооперованої ділянки шкіри.
• Набряки та синці.

Перед тим, як лягти під ніж пластичного хірурга, зважте всі за і проти. Можливо, немає потреби вдаватися до пластики.