Як робити узі печінки.

Краса

На печінку покладено дуже важливу функцію – вона очищає весь організм від шлаків та токсинів, синтезує необхідні людському організму білки та підтримує рівень глюкози в крові. Все це можливе лише у випадках, коли орган здоровий. Якщо ж є підозри в тому, що в роботі печінки є порушення, може допомогти ультразвукове дослідження.
Особливої підготовки до проведення УЗД печінки практично не потрібно. Єдине правило стосується того, що дослідження проводиться натще. Тому до лікаря на прийом ідуть зранку, не снідаючи. Пити рідину вранці також заборонено. Бажано і напередодні ввечері не зловживати жирною їжею та алкоголем.
Іноді лікарі рекомендують за пару днів до дослідження дотримуватись дієти з обмеженням клітковини та приймати препарати, що знижують метеоризм. До таких відносяться “Еспумізан”, “Саб Сімплекс”. Продукти, від яких потрібно відмовитись, – це капуста, чорний хліб, банани, виноград, горох та інші бобові культури, яйця. Особливо часто подібні рекомендації даються повним людям, оскільки підвищене газоутворення заважає отриманню достовірних даних про стан печінки.
Показання для проведення дослідження можуть бути різними: профілактичний огляд, травми черевної порожнини, підозра на наявність захворювань, клінічні дані аналізів.

Якщо ситуація екстрена, і відкладати УЗД печінки, підготовка до якої була проведена, немає можливості, то дослідження проводять негайно. Це може дещо спотворити дані УЗД, але дасть загальне уявлення про картину.

Сама процедура абсолютно безболісна і триває кілька хвилин. За допомогою спеціального датчика лікар отримує зображення органа на екрані комп’ютера, який розраховує його розміри. Діагностика за допомогою ультразвукового обстеження виявляє будь-які порушення в роботі органу, оскільки нормальні розміри печінки з УЗД відомі кожному фахівцю. Навіть невелике відхилення може свідчити про захворювання.

Особливості печінки в тому, що вона має властивості відновлюватися. Тому своєчасно проведене УЗД та призначене лікування може допомогти уникнути тяжких захворювань.