Блефаропластика повік: протипоказання, реабілітація, результат

Краса

Якщо жінка задумала повернути молодість, то її перший крок на цьому шляху – пластика повік. Саме шкіра верхніх і нижніх повік найбільше схильна до впливу часу. І ні спеціальні креми, ні «гімнастика для повік» тут не допоможуть. Ці методи можуть лише затримати процес старіння. Кардинальний спосіб повернути молодість – це блефаропластика – хірургічна корекція повік.
До неї звертаються не лише для омолодження. Мішки під очима, надлишок шкіри на повіках можуть бути особливостями природної конституції та їх коригування можна зробити в молодому, навіть молодому віці, уникнувши комплексів і психологічних проблем. Грижі нижньої та верхньої повіки можуть бути наслідком порушення обміну речовин, як у чоловіків, так і у жінок, і блефаропластика без особливих труднощів ліквідує цей дефект.

Але головне показання до блефаромластики – вік, в’янення, старість. Хірургічне втручання завжди турбує, а операція на обличчі, що так близько від ока «зіниці ока» – тим більше. Але пластика століття є однією з найперших косметичних операцій. За 100 років, що минули з дня першої «підтяжки повік», накопичено величезний досвід та розроблено найбезпечніші методики.

Існує кілька методик блефаропластики, вони залежить від завдань, поставлених перед хірургом. І будь-яка методика практично не залишає видимих слідів операції.

Блефаропластика пред’являє до стану здоров’я пацієнта певні вимоги та має обмеження. Пластична операція протипоказана людям з хронічними захворюваннями в період загострення, що перенесли операцію корекції зору, з підвищеним внутрішньоочним тиском. Перед операцією потрібна здача всіх загальномедичних аналізів, тестів на алергічні реакції на медичні препарати, кардіограма. Не рекомендується робити такі операції влітку, у спеку.

Всі операції проводяться під місцевим знеболенням, амбулаторно, і тривають не більше однієї години. Протягом усього дня до вечора пацієнт перебуває під наглядом лікаря. Реабілітаційний період протікає протягом місяця. Багато залежить від віку, загального стану здоров’я. Шви знімають за тиждень, а післяопераційна набряклість, темні кола під очима протримаються 2-3 тижні. Протягом цього місяця не рекомендується напружувати очі читанням, використовувати лінзи, зазнавати великих фізичних навантажень. Дотримання цих рекомендацій у післяопераційний період, здоровий спосіб життя, гарний сон, відмова від шкідливих звичок та позитивне ставлення до життя гарантує вам збереження ефекту омолодження не менше ніж на п’ять-сім років.