Чи варто мстити чоловікові за зраду?

Сім'я

Помста – це природна реакція ображеної жінки у відповідь на вражене самолюбство та підірвану довіру. На усвідомлення факту події йде деякий час, протягом якого обдурена дружина намагається впоратися з емоціями, що наринули.

Образа та біль від вчинку коханого чоловіка заглушають усі інші почуття. Думки про те, щоб почати мститися чоловікові за зраду, приходять першими. І це нормально. Отримавши тяжку психологічну травму, жінка намагається відреагувати на ситуацію саме в запалі емоцій. Навіть не намагаючись розплутати клубок суперечливих відчуттів та почуттів, вона намагається вхопитися за єдино зрозумілу їй обставину – її зрадили.

Людина, з якою вона пов’язувала свої думки, надії та мрії, виявилася здатною на низький вчинок. Охоплена праведним гнівом, дружина вирішує тут же виконувати всі свої погрози – змінити чоловікові, неважливо з ким і де. Саме цієї хвилини має сенс зупинитися і замислитися на секунду – а чи так необхідно мститися чоловікові за зраду?

Щоб відповісти на це питання самій собі, слід зрозуміти, що змінить зраду у відповідь. Чоловік відчує, перейметься, покається? Можливо, але це не поверне колишні стосунки. Зробити крок назад і повернути той час, коли все було безхмарно, не вдасться. Навіть переживши хворобливу ситуацію, усвідомивши всі наслідки вчинку, багато пар не витримують спільного життя в нових умовах. А ті, хто зумів зберегти шлюб, завжди відчуватимуть якусь напруженість та несвободу.

Чи стане легше самій жінці? Можливо, але ненадовго, подібна помста просто позбавлена сенсу. Рано чи пізно почуття жалості та розчарування від власної слабкості переважить недовгий тріумф помсти. Вчинивши подібним чином, ви тільки уподібнитеся до негідного вас чоловіка. Чи не краще спробувати зберегти шляхетність і гідно вийти із ситуації? Не бійтеся залишити вчинок чоловіка безкарним – чоловік чудово усвідомлює величину страждань та болю, які він вам завдав, і він уже покараний. Зберегти самоповагу набагато важливіше – долаючи важкі ситуації, жінка вчиться не втрачати самовладання, бути впевненою у собі, сильною та раціональною.