Рутина сімейного життя: як перемогти

Сім'я

Сімейне життя починається з мрії. Ви зустріли кохану людину, з якою хочете прожити все життя душа в душу, завжди відчуваючи її поряд і бажаючи зробити для неї будь-що. Але… минає якийсь час, і мрії якось поступово меркнуть. Ентузіазм змінюється звичним «ходінням по колу» – від дому на роботу і назад, у стосунки вповзає нудьга. Адже ви мріяли зовсім не про це.

Не можна допускати, щоб побут повністю поглинув ваше сімейне життя. Якщо ви щодня займатиметеся одними й тими самими справами, не вносячи в них ніякої різноманітності, то дуже скоро відчуєте незадоволеність життям взагалі і навіть вашою другою половиною. Намагайтеся відволікатися від повсякденних турбот і час від часу влаштовувати собі відпочинок. По можливості не відкладайте важкі сімейні справи на вихідні дні. Цей час краще присвятити відпочинку, спілкуванню з друзями та один одному.

Відчуття застою та нудьги може посилюватися вашим зовнішнім виглядом, якщо ви розгулюєте будинки в обвислому халаті моторошного вигляду, потертих китайських тапках та з нечесаною головою. І ви думаєте, що чоловікові захочеться бачити це все життя? Викиньте жахливі ганчірки. Домашні речі повинні підкреслювати ваші безперечні переваги.

Чоловік має право бачити не похмуре та змучене виробництво, а квітучу та привабливу дружину. Найчастіше балуйте себе тим одягом, в якому ви чудово виглядаєте. Постарайтеся виробити в собі внутрішнє відчуття вашої чарівності. Ви «набридли» чоловікові? Змініть зачіску, макіяж, гардероб. Внесіть новизну у вашу зовнішність.

Постарайтеся змінити ваші стосунки. Якщо ви довго живете разом, це ще не означає, що потрібно забути про ніжності, компліменти та освідчення в коханні. Виходьте частіше на спільні заходи, але не для того, щоб просто «вирватися зі буденності», а для того, щоб побути разом, поговорити та помріяти, дізнатися одне про одного краще. Займіться разом якоюсь цікавою справою. Ваш емоційний зв’язок із чоловіком створить відчуття близькості та психологічного комфорту.

Приділяйте час своєму вдосконаленню. Ви повинні бути цікаві своєму чоловікові, а для цього слід мати і своє насичене та цікаве життя. З іншого боку, не «душите» і свого чоловіка своєю всепоглинаючою увагою. Він теж повинен почуватися вільною людиною.

Не лінуйтеся збирати друзів, організовувати приємні вечірки, виїзди на природу, домашні свята тощо. А, можливо, і спокійні, задушевні вечори за чашкою чаю чи спільним читанням захоплюючої книги. Залучайте для цього всю свою фантазію. Пам’ятайте, що ніхто, крім вас самих, не зробить ваше життя веселішим та щасливішим.

Вдосконалюйте своє сексуальне життя. Еротичні фільми, спеціальний масаж, рольові ігри. Більше романтики та фантазії – і життя вам не видасться прісним. Згадайте, на що ви були здатні на початку вашого спільного життя!

Подумайте, що рутина – це не лише нудні обов’язки та сірі будні, але ще й спокій, надійність та впевненість у майбутньому.