Новорічні сніжинки: як зробити прикраси своїми руками

Поради

Сніжинки є незмінним атрибутом зими та, отже, новорічних свят. А виготовлення прикрас своїми руками – процес досить кумедний та захоплюючий. Кожна сніжинка може бути оригінальною та неповторною, залежно від вашої фантазії та вміння.

Новорічний настрій – сніжинки своїми руками
Виріжте з аркуша паперу коло необхідного вам розміру і складіть його навпіл, а потім ще двічі так само навпіл. Простим олівцем зобразіть на трикутнику, що вийшов, дивовижні зазубрені краї і виріжте з нього намальовану частину. Розправте сніжинку, що вийшла, і пропрасуйте її праскою, щоб вирівняти згини.

Також ви можете зробити новорічні сніжинки із бісеру або кристалів. Для цього знадобиться тонкий дріт, голка, волосінь і, власне, прозорі бісеринки або кристали білого кольору.

Розділіть дріт на дванадцять частин і скріпіть по центру одинадцять із них дванадцятим дротом. Надайте зв’язці, що вийшла, форму зірки і нанизуйте на кожне відгалуження бісеринки. Лісочкою прикріпіть до сніжинки білий помпончик. Ваша сніжинка готова, вона чудово виглядатиме на новорічній ялинці.

Щоб така сніжинка ще більше виблискувала і переливалася, покрийте її прозорим лаком, до якого можна додати сріблястих блискіток.
Особливої популярності останнім часом набули в’язані сніжинки та святкові прикраси з картону. Щоб зв’язати сніжинку, вив’яжіть гачком із білих ниток гарний візерунок (схеми можна легко відшукати в інтернеті або придумати самим) та петельку для підвішування сніжинки. Накрохмальте готовий виріб, щоб він тримав форму, і прикрасьте кількома намистинками.

Виготовлення сніжинок з картону
Приготуйте білий гофрований картон, акрилову фарбу білого кольору, великі кристалики, глітер з блискітками та шнурок. Наріжте картон на вузькі смужки двадцятисантиметрові, а потім накрутіть кожну з них на зубочистку, підклеївши кінці клеєм.

Не забувайте, що перед тим як використовувати сніжинку за прямим призначенням, гліттер для висихання потрібно не менше трьох-чотирьох годин.
Усього вам знадобиться шість таких гуртків, яким потрібно надати форму краплі. Склейте їх гострими кінцями всередину та зробіть ще шість таких гуртків у формі ромба. Прикріпіть ромбики до кружечок так, щоб у вас вийшла гарна квітка. Потім прикрасьте краю фігури, що вийшла золотистим гліттером і підвісте вашу картонну сніжинку на шнурок.