Вибір коляски для новонародженого

Поради

Для будь-яких батьків дитина є головним членом сім’ї, джерелом радості та натхнення. І, звичайно ж, після його народження одне з головних питань – як правильно вибрати класичні коляски?

Насамперед слід врахувати, що транспорт для новонароджених відрізняється від моделей, призначених для дітей більшого віку. Це пов’язано з тим, що немовля після народження не може самостійно тримати голівку, воно має знаходитися досить зручно, у лежачому положенні.

Тому може знадобитися придбання двох моделей: першу для новонародженого і надалі для дорослішої дитини. Більшість виробників представляють універсальні моделі, що дозволяють використовувати її відразу після народження дитини, так і в наступний період.

Зрозуміло, що в цьому випадку можна суттєво заощадити, але конструктивні рішення у цьому випадку мають низку недоліків. Постійна висота шасі не завжди може забезпечити зручність та безпеку для дитини. Також існує ймовірність, що візок не витримає вагу дитини у віці 2-3 років.

На які критерії слід звернути увагу, обираючи ту чи іншу модель?

Безпека дитини, її захищеність від несприятливих погодних умов – це найважливіша вимога. Перебування дитини в колясці не повинно завдати їй шкоди.

Обов’язкова вимога до транспорту для прогулянок – наявність системи ременів, що забезпечують безпеку. Повинний бути передбачений захист від опадів, холоду та спеки. Повинні відповідати необхідним санітарним вимогам матеріали, з яких виконано візок.

Власна маса коляски, яку можна купити на сайті kiddiua.com.ua. У більшості випадків коляски для немовлят мають власну масу до 12 кг, що становить значну незручність, особливо при її перевезенні у громадському транспорті, піднятті на потрібний поверх будинку. У будь-якому випадку, чим менша вага – тим краще.

Розміри. Габарити також дуже важливі. Візок повинен вільно проходити у двері приміщень та ліфтів. Водночас її розміри мають забезпечувати комфорт дитини.

Експлуатаційні якості. Візок повинен мати необхідну прохідність, амортизацію. Особливо важливими є ці вимоги, враховуючи якість наших доріг та тротуарів. Вона повинна мати необхідну маневрену і легко керуватися.

Дизайн та зовнішній вигляд

Колір не повинен бути надмірно яскравим. У цьому випадку вона втомлюватиме дитину, заважатиме її сну і відволікатиме від вивчення навколишнього світу. Важливою є практичність моделі.

Наявність багажника та кишень. Найчастіше у молодої мами виникає необхідність взяти на прогулянку деякі речі. Але, як правило, при управлінні коляскою обидві руки зайняті. Зручний візок, звичайно, повинен мати багажник для транспортування сумки та кишені для речей.

Підбираючи варіант для свого малюка, обов’язково необхідно керуватися вказаними правилами, і тоді ваш вибір виявиться вдалим.