Спекотна зима: відпочинок у південних країнах

Поради

Зима у більшості регіонів Росії довга і дуже холодна. Не дивно, що росіяни прагнуть взимку на південь, щоб відпочити від набридлої холоду, позасмагати і поплавати в теплому морі.
Для любителів недорогого бюджетного відпочинку поза конкуренцією – Єгипет, точніше його курорти на узбережжі Червоного моря (Шарм-Ель-Шейх та Хургада). Навіть у найхолодніші місяці року температура води у Червоному морі не опускається нижче 21-22оС, тобто цілком комфортна для купання. У більшості єгипетських готелів сервіс на дуже високому рівні, що у поєднанні з невеликою вартістю відпочинку робить цю країну дуже привабливою для туристів. Додайте до цього казково красиві рифи з різнокольоровими рибками, безліч сонячних днів. Що ще треба для гарного відпочинку?
Зрозуміло, туристам потрібно враховувати місцеві особливості (релігійні, національні, політичні) та поводитися з розумною обережністю. Від екскурсій до Каїра, Олександрії та інших великих міст краще утриматися, оскільки там часто відбуваються заворушення. У туристичних зонах обстановка спокійна.

Росіяни, які можуть дозволити собі дорожчий зимовий відпочинок, обирають Таїланд. Дуже красива, пишна природа, тепле море, можливість відпочинку на будь-який смак – все це приваблює туристів. Найбільш популярні курорти серед громадян Росії – Паттайя на березі Сіамської затоки та острів Пхукет в Андаманському морі. Оскільки Сіамська затока розташована дуже близько до екватора (приблизно між 6 і 14 градусами північної широти), вода в ньому навіть у розпал зими дуже тепла (близько 25оС тепла).

Також дуже популярним є зимовий відпочинок на Мальдівських островах. Ці ділянки суші, що ледве височіють над рівнем океану, з білим кораловим піском і пальмами здаються земним раєм. Температура води в цьому районі Індійського океану цілий рік близько 25оС, тому Мальдіви – чудове місце для любителів спокійного пляжного відпочинку.

Зрештою, не можна забувати про Об’єднані Арабські Емірати. Ці держави, що простяглися вздовж узбережжя Перської затоки, ніби переносять захоплених туристів у казки з «Тисячі та однієї ночі». Розкішні торгові центри, що приваблюють до себе любителів покупок, хмарочоси, екзотична рослинність, поєднання арабських традицій, східної неквапливості з найвищими досягненнями прогресу. Важко повірити, що всього кілька десятиліть тому на цьому місці була нежива пустеля, де лише зрідка зустрічалися рибальські села. Найбільш популярні емірати у росіян – Дубаї та Абу-Дабі.

Вирушаючи до ОАЕ, треба врахувати, що там дуже сильні мусульманські традиції. Куріння у громадських місцях під суворою забороною, а алкоголь можна вживати лише у готельних номерах.