Мигдальне масло для здоров’я та краси

Краса

Мигдальне масло є абсолютно натуральним продуктом, який виходить методом холодного пресування сушених ядер двох різновидів мигдалю – гіркого та солодкого. Цінність його застосування у догляді за своєю зовнішністю насамперед зумовлена ​​унікальним складом. Крім вітаміну Е в мигдальній олії міститься чимало інших необхідних для здоров’я та краси вітамінів, серед яких вітамін F, який нормалізує роботу сальних залоз і прискорює ріст волосся. До складу олії також входять лінолева та олеїнова кислоти, каротин, білкові речовини, біофлавоноїди, мінерали.

Включаючи у свій щоденний раціон мигдальне масло, можна знизити рівень холестерину в крові. Завдяки тому, що в ньому багато калію та магнію, воно благотворно впливає на серце. Одна чайна ложка олії допоможе позбутися печії. З його допомогою також можна лікувати легкі сонячні та побутові опіки, дрібні садна. Вживаючи його, захоплюватися їм не варто, оскільки в ньому багато калорій. Достатньо приймати одну чайну ложку олії на день для підтримки здоров’я та відмінного настрою.

Олія знаходить досить широке застосування у домашній косметиці. Воно підходить для кожного типу шкіри та абсолютно не має протипоказань. Олія мигдалю має гарну пом’якшувальну, протизапальну, поживну та омолоджуючу дію.

У догляді за шкірою його зазвичай використовують у чистому вигляді або збагачують ним креми та домашні маски. Незважаючи на досить високу поживність, масло є дуже легким за своєю структурою і чудово поглинається шкірою. Щоб підживити шкіру, необхідно кілька крапель мигдалевого масла нанести на кінчики своїх пальців і гранично акуратно, по масажних лініях, втерти його в шкіру. Ця проста маніпуляція здатна розгладити дрібні зморшки та вирівняти колір обличчя.

Мигдальне масло підходить і для догляду за тонкою та ніжною шкірою повік. Його можна використовувати і для зняття макіяжу з очей. Воно не тільки легко очистить очі від косметики, але й заодно зміцнить вії.

З цим маслом можна робити і антицелюлітний масаж, використовуючи його як основу. Найчастіше застосовують суміш олії мигдалю з олією грейпфрута і лимона. Проникаючи в глибокі шари дерми, цей масляний коктейль активізує лімфообіг та кровообіг. В результаті шкіра позбавляється шлаків і стає підтягнутою. Ця олія здатна подбати належним чином і про красу нігтів. Регулярне втирання його в нігтьову пластину зробить її значно міцнішим.

Але на цьому сфера застосування олії мигдалю не закінчується. Безперечна його користь і для краси волосся. Щоб вони почали рости швидше, а також випромінювали здоров’я, достатньо за годину до миття змащувати їх підігрітою мигдальною олією.