Вибір пряжі для в’язання: секрети

Советы и ответы

Вовняні нитки підходять як для в’язання спицями, а й гачком. З ангори, кашеміру, мохера та мериносової вовни виходять ексклюзивні, теплі та стильні речі. Склад пряжі може бути різним. Натуральні матеріали безпечніші, але синтетичні – практичні. Пропонує купити все для рукоділля Mnogonitok. Тут є мотки пряжі з натуральної вовни та синтетичних матеріалів.

Нитки різні потрібні і всі вони важливі: найпопулярніші варіанти

Віскоза по праву вважається одним із найпопулярніших матеріалів для рукоділля. Це штучна пряжа, яка виробляється хімічним методом з обробкою натуральної сировини. Вона зовні нагадує шовк, чудово сідає по фігурі, не електризується, приємна на дотик і повітронепроникна. Але тут є й мінуси. Одяг з цього матеріалу швидко помається і руйнується під впливом зовнішніх негативних факторів. Найчастіше з віскози в’яжуть літні аксесуари та одяг. Добре зарекомендувала себе 100% пряжа, виготовлена в Німеччині.

Синтетичні нитки для в’язання пропонуються у великому асортименті. Сюди відносяться: поліестер, мікрофібра, нейлон, люрекс, акрил та інші. По м’якості мікрофібру та акрил нічим не поступаються пряжі, виконаній з натуральних матеріалів. Ці нитки піддаються фарбуванню, добре тримають колір, не сідають і не розтягуються.

Дар природи, або Пряжа з натуральних матеріалів

Природа є головним постачальником пряжі. Виробляють нитки із вовни тварин або мають рослинне походження. З неї на виході рукоділка отримує теплі та м’які речі, які зігріють у холодну зимову холоднечу. Сюди можна віднести льон, бавовну, шерсть, а також бавовну. Найціннішою та якіснішою вважається шерсть з індійських кашмірських кіз, верблюжої шерсті та альпаки. Хороший матеріал одержують із мериносових овець. Так уподобані м’яку ангору виробляють із хутра ангорських кроликів, а мохер – з ангорських кіз.

Натуральна шерсть підходить для в’язання зимового одягу, який відрізняється комфортністю, легкістю, практичністю при носінні. З неї виробляють светри, водолазки, жилети, туніки, пальта, кардигани та кофти різної довжини.

Сумішові пряжі – золота середина

Змішана пряжа підходить для в’язання будь-яких елементів одягу. Виробник поєднує кілька різновидів ниток, які мають синтетичне і натуральне походження. Така пряжа повністю позбавляє одяг будь-яких недоліків, робить його довговічним, теплим, комфортним і практичним.