Затишний передпокій

Поради

Перше приміщення, яке зустрічає людину, що увійшла з вулиці і справляє перше враження – це передпокій або коридор. Планування квартир і будинків буває різним, тому маленькі вітальні можуть зустрічатися і в старих будинках і в новобудовах.
Таким чином, питання облаштування передпокою стає актуальним для всіх, хто планує робити ремонт. Головне завдання полягає в тому, щоб саме візуально розширити площу передпокою, хоча й інші способи.

Враховуючи особливості кожної пори року, немає сенсу покривати підлогу в передпокої дорогими матеріалами, такими як ковролін, паркет або дерево. Набагато зручніше та простіше буде, якщо покрити підлогу такими матеріалами, які легко можна помити, висушити та очистити від забруднень. Не у всіх квартирах та будинках є світлі та просторі вітальні. Особливо це стосується малогабаритних квартир. Але маючи бажання, матеріали та фантазію, маленьке приміщення можна перетворити на затишну та привабливу передпокій. Для цього можна скористатися одним із способів: кардинальним чи візуальним.

Суть кардинального способу полягає в тому, щоб застосувати нестандартне рішення планування. Збільшити передпокій можна за рахунок використання частини суміжної площі з передпокою. В результаті цього розмір передпокою збільшується, а площа кімнати, природно зменшується. Якщо такий варіант неможливий, можна збільшити отвір дверей або зробити вільний вхід до інших кімнат. Прохід з передпокою до інших кімнат можна зробити у вигляді арки або просто залишити широкий дверний проріз. Такий підхід допоможе візуально простір передпокої збільшити, і в неї проходитиме сонячне світло з інших суміжних кімнат. Якщо господарі квартири не хочуть відмовлятися від дверей, то можна встановити розсувні двері. Ці двері займають зовсім невелике місце, але при цьому візуально збільшується приміщення. Для такої мети двері потрібно вибирати не повністю глухі, а зі вставками зі скла. Вставки пропускатимуть сонячне світло і в передпокої не буде темно, навіть коли двері в кімнату будуть зачинені. Цей спосіб розширення простору передпокою чи коридору в квартирі чи будинку буде досить затратним та трудомістким.

Другий спосіб (візуальний) дозволить уникнути серйозних ремонтних робіт. Щоб простір у передпокої візуально збільшити, доцільно використовувати яскраве світло, великі дзеркала, неглибокі меблі та різноманітні декоративні предмети. Якщо говорити про приватний будинок, то часто передпокій спланований так, що він об’єднує всі кімнати, що є в будинку. У зв’язку з цим обстановка передпокою має елементи їдальні, спальні, вітальні, ванної кімнати. Щоб зробити передпокій неповторним і надати йому індивідуальних рис, приділити увагу слід підлоговому покриттю, освітленню, меблювання та елементам декору.

Щоб облаштувати таку важливу кімнату, потрібно мати гарний смак і фантазію. А втілити в життя всі ваші найсміливіші мрії допоможе корпусні меблі від Торгового дому «Лазурит». Ефектні дизайнерські знахідки, оздоблення з натуральних матеріалів, стиль, що читається в кожній деталі, – тільки такі меблі прикрасять ваш будинок і подарують йому затишок. Придбані меблі багато в чому визначають інтер’єр будь-якої передпокою. Компанія “Лазуріт” пропонує різноманітні набори меблів від виробника. Різні колекції розраховані як на просторі вхідні холи, так і передпокої скромних розмірів.

Набори меблів включають:
• шафи,
• тумби,
• комоди,
• дзеркала,
• стелажі,
• вішалки.

Під маркою «Лазурит» понад 20 років розробляється та виробляється широкий асортимент меблів для дому, офісу та готелів в оригінальному дизайні. Меблі Торгового Дому «Лазурит» відкривають стильний світ для будинку, де легко відчути себе щасливим і куди хочеться повернутися знову.
Фамільна характеристика меблів «Лазурит» – використання природних матеріалів у поєднанні з новітніми технологіями у виробництві меблів. Фасади з бамбукових та ротангових полотен незмінно використовуються компанією, незважаючи на трудомісткість процесу ручної обробки матеріалів.
Найоптимальнішим матеріалом для покриття підлоги в передпокої є лінолеум, а також плитка з кераміки. Таку підлогу можна легко тримати чистою та сухою. Перед порогом можна покласти килимки (однотонні або з простеньким візерунком). А ще дуже хороший варіант – це плетені циновки. Бажано подалі від вхідних дверей під вішалкою або біля дзеркала помістити невеликий килимок круглої або овальної форми. Для того щоб простір у передпокої візуально збільшився, потрібно використовувати якнайбільше світла. Крім правильно підібраного центрального світла, можна звернутися і до додаткового освітлення. Для цього доцільно розмістити в передпокої точкові світильники. Дуже добре збільшує простір використання підсвічування над дзеркалами. Дуже модним нині вважається використання світлодіодних стрічок. Робить передпокій ефектним декоративним підсвічуванням нижнього краю стіни, полиць і ніш.