Блакитний колір в інтер’єрі

Поради

Наразі елементи декору насиченого блакитного чи синього кольору нечасто зустрінеш у наших квартирах. Фахівці гіпермаркету домашніх товарів вирішили довести, що цього гарного, насиченого, яскравого кольору не слід боятися, а навпаки, активно використовувати та поєднувати з іншими.

У блакитного кольору багато функцій, а він сприймається по-різному залежно від оточення. Сам колір також може бути дуже різноманітним: майже білим, небесно-блакитним, блакитним, бірюзовим, волошковим, кольору морської хвилі… Блакитний одразу притягує погляд і наповнює собою весь простір, і тому застосовувати його слід акуратно, не перевантажуючи інтер’єр.

Традиційно блакитний колір вважається кольором неба та моря, простору та повітря. Блакитний колір заспокоює та утихомирює, він нарівні з синім та зеленим відноситься до природних тонів, які сприятливо діють на наш настрій, нормалізують тиск та серцебиття. Він асоціюється з чистотою, ясністю думки, свободою та спокоєм.

У звичних нам інтер’єрах блакитний колір зустрічається нечасто, але впродовж минулих століть можна часто побачити використання всіх відтінків блакитного як у меблях, так і в оформленні стін, шпалер, фіранок і навіть підлоги. У наш час блакитний є маркером сучасного стилю, його все частіше можна побачити у модних дизайнерів – цей колір не бояться сміливо використовувати у різних поєднаннях. Однак, якщо ви хочете створити класичний інтер’єр і обійти традиційні рішення у вигляді насичених теплих тонів, зверніть увагу на благородний блакитний колір.

Однак у великій кількості блакитний колір слід використовувати з обережністю. Це дуже насичений холодний колір, який необхідно розбавляти теплішими та декорувати ним кімнати, вікна яких виходять на південний схід, південь та південний захід. Його не повинно бути в надлишку: блакитний відмінно підходить як аксесуари, невеликі елементи декору або для акценту серед приглушених тонів. При цьому блакитний добре гармонує практично з усіма кольорами: блідо-блакитний чудово виглядає з пастельними тонами, а яскраво-блакитний навпаки буде ідеальним у поєднанні з насиченими та глибокими відтінками. У будь-якому випадку на тлі білого блакитного завжди виглядатиме виграшно та урочисто.

Блакитний колір по-своєму підходить для кожної кімнати. Для спальні це один з найкращих кольорів: він заспокоює і освіжає, сприяє розслабленню та відпочинку. Навпаки, теплі, яскраві та насичені кольори для спальні не рекомендуються. Блакитний колір у спальні привносить відчуття тиші та спокою, на блакитній постільній білизні спиться особливо спокійно. Крім того, синій та блакитний кольори створюють відчуття прохолоди, а, як відомо, спати рекомендується у прохолодному, добре провітряному приміщенні. Дитячу кімнату часто рекомендують обставляти в блакитному кольорі з використанням морської тематики: і дітям подобається, і колір сприятливо впливає на нервову систему, заспокоює і готує до сну.

Щодо кухні, то тут декоратори “Уютерри” рекомендують використовувати блакитний колір у яскравих акцентах. Залежно від інтенсивності відтінку це може бути як затишний кантрі чи прованс, і яскраві, сучасні елементи, здатні оживити будь-яку кухню. Гарний посуд можна не ховати на полицях, а виставляти на загальний огляд, щоб тішила око. Стиль Середземномор’я, що чудово виглядає на кухні, також має на увазі під собою поєднання ніжних відтінків блакитного, жовтого, теракотового та світлого дерева.

До речі, вважається, що блакитний колір допомагає контролювати апетит, тож блакитний посуд на кухні – найкращий спосіб стежити за своєю вагою!

Втім, блакитний колір підходить не лише ультрасучасному посуду. Ніжний блакитний у поєднанні із золотим та білим є традиційним кольором посуду класичних колекцій, як, наприклад, Baroque. У такому разі він виглядає м’яко, витончено та благородно. Такий посуд вимагає грамотного сервірування та оформлення, і тоді навіть поданий на ньому звичайний чай з десертом створюватиме відчуття справжнього королівського чаювання.

Цього сезону блакитний, синій та зелений кольори активно використовуються в декорі. Вони привносять в інтер’єр весняну свіжість, легкість і навіть певну урочистість. Наприклад, вази Vidrio, виконані саме в такій світлій і повітряній кольоровій гамі є кращим уособленням весни, що настала.

Найкращий спосіб оновити та прикрасити ваш інтер’єр з найменшими витратами – додати чарівну статуетку, яка відповідатиме вашим смакам та радуватиме око. В «Уютеррі» ви зможете знайти великий вибір статуеток, виконаних у різних стилях: екзотичні, класичні, кумедні та стильні. Наприклад, представлена нижче колекція стане чудовою прикрасою для будь-якого приміщення. Ці статуетки легкі, витончені, виконані в класичному стилі, вони стануть як чудовим придбанням для дому, так і подарунком вашим друзям та близьким, які цінують домашній затишок.