Як спекти гарбузовий пиріг

Рецепти

Гарбуз дуже корисний овоч, який вважається найкращим для дієтичного харчування. Цей плід має численні лікувальні властивості, що дуже тішить людей, які стежать за своїм здоров’ям.
Вам знадобиться
Для тесту:
маргарин – 120 грам;
одна склянка цукру;
одна склянка борошна;
одне яйце;
один лимон;
сіль
сода – за смаком;
харчова плівка.
Для начинки:
400 г гарбуза;
50 грам вершкового масла;
дві столові ложки меленої кориці;
одне яйце.
1
Для приготування тіста розітріть маргарин із цукром, потім додайте в нього одне яйце, соду та сіль за смаком.

2
Розріжте лимон на дві частини і з|із| однієї половини лимона видавіть сік, а цедру лимона дрібно наріжте. Вижатий сік лимона та дрібно нарізану цедру приєднайте до тесту.

3
До маси, що вийшла, додайте борошно і замісіть легке тісто. Вводьте борошно невеликими порціями, щоб не утворилося грудочок. Якщо на ваш погляд склянки борошна недостатньо, додайте ще кілька столових ложок.

4
Отримане тісто присипте борошном, потім оберніть його харчовою плівкою і приберіть на півгодини холодильник для охолодження.

5
Для приготування начинки в каструлі розтопіть олію. Додайте цукор і постійно помішуйте, щоб він не пригорів. Молоту корицю та гарбуз, натертий на великій тертці, додайте туди ж. Загасіть начинку двадцять хвилин, поки гарбуз не стане м’яким, і дайте їй злегка охолонути при кімнатній температурі.

6
Додайте в начинку яйце і подрібніть блендером або в комбайні до отримання однорідної маси.

7
Витягніть тісто з холодильника і вимісіть його ще раз. Розкотіть його до товщини 8 мм.

8
Змастіть круглу форму для запікання олією, розкатане тісто покладіть у форму так, щоб утворилися бортики. Зверху на тісто викладіть начинку товстим шаром і посипте цукром.

9
Помістіть форму в розігріту до двохсот градусів духовку і випікайте близько сорока хвилин до появи золотистої скоринки.

Зверніть увагу
Дотримуйтесь температурного режиму, якщо випікати пиріг при вищій температурі, то він не просочиться соком і вийде сухим.

Корисні поради
Якщо у вас не виявилося форми для випікання, то підійде лист застелений пергаментним папером для випікання.