Гарбуз дуже корисний овоч, який вважається найкращим для дієтичного харчування. Цей плід має численні лікувальні властивості, що дуже тішить людей, які стежать за своїм здоров’ям.
Вам знадобиться
Для тесту:
маргарин – 120 грам;
одна склянка цукру;
одна склянка борошна;
одне яйце;
один лимон;
сіль
сода – за смаком;
харчова плівка.
Для начинки:
400 г гарбуза;
50 грам вершкового масла;
дві столові ложки меленої кориці;
одне яйце.
1
Для приготування тіста розітріть маргарин із цукром, потім додайте в нього одне яйце, соду та сіль за смаком.
2
Розріжте лимон на дві частини і з|із| однієї половини лимона видавіть сік, а цедру лимона дрібно наріжте. Вижатий сік лимона та дрібно нарізану цедру приєднайте до тесту.
3
До маси, що вийшла, додайте борошно і замісіть легке тісто. Вводьте борошно невеликими порціями, щоб не утворилося грудочок. Якщо на ваш погляд склянки борошна недостатньо, додайте ще кілька столових ложок.
4
Отримане тісто присипте борошном, потім оберніть його харчовою плівкою і приберіть на півгодини холодильник для охолодження.
5
Для приготування начинки в каструлі розтопіть олію. Додайте цукор і постійно помішуйте, щоб він не пригорів. Молоту корицю та гарбуз, натертий на великій тертці, додайте туди ж. Загасіть начинку двадцять хвилин, поки гарбуз не стане м’яким, і дайте їй злегка охолонути при кімнатній температурі.
6
Додайте в начинку яйце і подрібніть блендером або в комбайні до отримання однорідної маси.
7
Витягніть тісто з холодильника і вимісіть його ще раз. Розкотіть його до товщини 8 мм.
8
Змастіть круглу форму для запікання олією, розкатане тісто покладіть у форму так, щоб утворилися бортики. Зверху на тісто викладіть начинку товстим шаром і посипте цукром.
9
Помістіть форму в розігріту до двохсот градусів духовку і випікайте близько сорока хвилин до появи золотистої скоринки.
Зверніть увагу
Дотримуйтесь температурного режиму, якщо випікати пиріг при вищій температурі, то він не просочиться соком і вийде сухим.
Корисні поради
Якщо у вас не виявилося форми для випікання, то підійде лист застелений пергаментним папером для випікання.