Гарячий шоколад – це десертний напій, до складу якого завжди водить какао, а також молоко чи вода та цукор. Крім великої кількості вітамінів і макро- і мікроелементів, у напоях з какао містяться біологічно активні речовини, що підвищують працездатність і стимулюють розумову діяльність. Однак при всій своїй привабливості та користі, какао має сильний стимулюючий вплив на нервову систему, тому вироби з какао рекомендується вживати помірно, особливо дітям.
Вам знадобиться
На 2 порції
300 мл вершків
2 ст. ложки какао – порошку
2 ст. ложки цукру
1 ч. ложка кукурудзяного крохмалю
1 ст. ложка води
1
Змішайте в невеликому сотейнику какао з цукром та крохмалем.
2
Влийте холодну воду та розмішайте до однорідної маси.
3
Вершки підігрійте до 60-70 градусів.
4
Влийте гарячі вершки в какао-масу.
5
Безперервно помішуючи, розмішайте до однорідної консистенції.
6
Поставте сотейник на мінімальний вогонь і безперервно помішуючи, підігрійте суміш, не доводячи до кипіння.
7
Перед подачею гарячого шоколаду необхідно трохи відстоятися 3-5 хвилин.
8
Подавати напій краще у маленькій елегантній чашці.
Корисні поради
У напій можна додати трохи 1-2 чайні ложки рому або лікеру.
Прикрасити гарячий шоколад можна збитими вершками. Для збивання добре підійдуть вершки жирністю 30%.
Якщо потрібно, щоб шоколад довго залишався гарячим, розлийте його в керамічні чашки з товстими стінками. Якщо ж хочете помилуватися ідеальним кольором – то скляні келихи.
Оскільки напій виходить дуже насиченим та солодким, можна подати ще склянку з прохолодною водою. Це допоможе повніше розкрити смак напою та допити його із задоволенням.