Як зробити шампунь з мила

Поради

Від асортименту шампунів, що пропонуються в магазинах, розбігаються очі. Але іноді хочеться підібрати якийсь незвичайний склад, який підходитиме саме для вашого волосся. У такому випадку можна спробувати самостійно зробити шампунь із мила.
Перед тим, як приступати до виготовлення шампуню, необхідно заготовити потрібні інгредієнти. По-перше, необхідно мило. Краще взяти оливкове, кокосове або гліцеринове. Потім знадобиться чайна ложка олії. При цьому обов’язково враховуйте жирність свого волосся. Так, якщо волосся занадто сухе, краще використовувати трохи більше олії, краще підійде оливкова. Для жирного волосся необхідно дозу зменшити та використовувати кокосове. Також добре підійдуть реп’яхову або рицинова. Такі олії зроблять ваше волосся шовковистим і гладким.
Не забудьте і про ефірні олії. Вони також мають різні властивості, сприяють відновленню структури волосся, мають приємний аромат. На 50 грам мила достатньо взяти 20-40 крапель ефірної олії.

Домашній шампунь найкраще готувати на травах. Для світлого волосся візьміть одну-дві ложки квітів ромашки або шавлії. Для рудих використовуйте відвар з лушпиння цибулі. Темним підійдуть будь-які трави. Для видалення лупи дуже добре використовувати листя кропиви. Відвар зробить ваше волосся м’яким і слухняним, додасть блиск і шовковистість.

Спочатку приготуйте відвар із трав. Підготовлену траву залийте склянкою окропу, дайте настоятися. Можна також підігріти потяг на водяній бані. Після цього процідіть через три-чотири шари марлі. Замість відвару трав можна використовувати пиво чи молоко.

Мило натріть на великій тертці. Потім пересипте у скляну піалу та розтопіть на водяній бані. З’єднайте всі компоненти та ретельно розмішайте. Перелийте шампунь в ємність і зберігайте в холодильнику. Термін зберігання становить тиждень. Щоб продовжити його, додайте до складу одну столову ложку горілки. Для посилення лікувального ефекту можна додати шампунь ложку меду або сік алое.

Оливкове, кокосове чи гліцеринове мило можна замінити коренем мильної трави. Для цього 15 г кореня подрібнити, залити склянкою води і кип’ятити 10 хвилин. Потім додати перераховані вище інгредієнти.