Сліди від вітрянки на обличчі: як забрати?

Здоров'я

Після перенесеного захворювання на вітряну віспу можуть назавжди залишитися сліди на місці висипань – рубці, шрами або ямки, які здатні зіпсувати будь-яку зовнішність. Ці наслідки вітряної віспи не проходять самостійно, тому необхідно розпочинати з ними боротьбу якомога раніше.

Ліквідувати сліди на обличчі від вітряної віспи можна за допомогою різних способів. Найефективніший результат дає комплексний підхід.
Використовуйте олію-какао. Його слід наносити на проблемні ділянки кінчиками пальців, злегка масажуючи шкіру. Завдяки цьому зовнішній вигляд шкіри покращиться та відновиться її пружність. Регулярний масаж обличчя, особливо проблемних ділянках, прискорить відновлення клітин.

Щодня використовуйте спеціальні мазі та креми. Ці кошти мають бути на натуральній основі. Якщо вони будуть містити хімічні компоненти або антибіотики, ви можете завдати шкірі та своєму організму великої шкоди, оскільки ви ризикуєте отримати алергію, втрату імунітету, а також інші шкірні захворювання.

Впливати на шрами та рубці після вітряної віспи можна за допомогою вітаміну С у вигляді крему. Застосовувати його необхідно зовнішньо. Ефективно впливаючи на меланогенез він відновить рубцеву тканину. Придбати цей засіб ви можете в аптеці.

Зменшити оспини та розгладити шкіру допоможе введення під шкіру спеціального наповнювача з колагену. Ця процедура проводиться в косметологічному салоні. Однак цей спосіб дає лише тимчасовий результат.

Зверніться до косметологічного центру для проведення хімічного пілінгу для видалення зовнішнього шару шкіри. Ви також можете вдатися до механічного пілінгу (дермабразії та мікродермабразії), щоб зняти верхні шари шкіри за допомогою мікрокристалів. Ці процедури має проводити лікар-дермакосметолог.

На сьогоднішній день найбільш дієвий спосіб позбавлення від слідів на шкірі – метод лазерного шліфування шкіри. У легких випадках ви досить швидко позбавитеся слідів, що залишилися на вашій особі внаслідок цієї інфекційної хвороби. У складніших випадках вам необхідно звернутися до лікаря-дерматолога.