Як вибрати мило для сауни

Советы и ответы

Це питання не хвилювало любителів лазні тільки в ті часи, коли мила просто не існувало. Стародавні греки, наприклад, терли свої тіла піском, доставленим з берегів Нілу. А єгиптяни використовували пасту з воску з додаванням ароматних трав. Вибір, як бачимо був невеликий. А що ж робити нам, сучасним людям? Як вибрати з величезної кількості цих необхідних банних аксесуарів дуже вдалий?

По-перше, мило слід вибирати відповідно до типу вашої шкіри. По-друге, не завадить звернути увагу на термін його придатності. «Просроченное» мило, звичайно ж, не скисне, як молоко, але його лікувальні і профілактичні властивості при цьому можуть значно зменшитися. Більш того, не виключена алергічна реакція на компоненти мила з закінченим терміном придатності. І, звичайно ж, корисно буде познайомитися зі складом мила, яке ви збираєтеся придбати.

У давнину в гігієнічних цілях часто використовувалися різні трави і ягоди. У наш час на зміну прабабушкін рецептами мила прийшла рецептура з екстрактами лікарських рослин. Нехай лікувальний вплив такого мила невелика, але воно все ж не завадить при комплексному лікуванні невеликих проблем шкіри, таких як лущення або невелике засолювання.

Сучасна парфумерна промисловість випускає мило з кропивою, медуницей, материнкою, низкою, що володіє стимулюючим і загальнозміцнюючу дію. До складу мила може входити одна така трава, а може бути, вам пощастить знайти мило з цілим «букетом» тонізуючих трав. Таке мило посилить кровообіг вашої шкіри і забезпечить вам після баньки прилив сил. Побачивши в магазині квіткове мило, багато насамперед приймаються його нюхати. Звичайно ж, запах мила має велике значення, але чи не краще все ж звернути увагу на його властивості?

Наприклад, багато хто схильний відкладати в сторону мило з лавандою, вважаючи за краще йому фіалкові або Ландишевим. А адже екстракт лаванди благотворно впливає на жирну пористу шкіру, зменшуючи надлишкову сальність. Після застосування мила з лавандою така шкіра стане еластичною і гладкою. Часто в парфумерних магазинах можна побачити величезний вибір фруктового і ягідного мила. Але не варто вибирати мило, керуючись своїми смаковими пристрастями — ви ж не є його збираєтеся, правда? Лікувальними властивостями фруктове мило також не володіє. Але, в залежності від складу мила, воно може бути рекомендовано для різних типів шкіри.

Земляничное мило легко дізнатися за запахом. Аскорбінова кислота та ефірна олія суниці добре живлять суху шкіру, відновлюють її захисні функції. Аналогічним чином діють полуниця і персик. Вони зволожать суху шкіру, розгладити невеликі зморшки, впораються з дрібними тріщинами. Шкіра після застосування такого мила стане м’якою і бархатистою. Яблучне мило підійде для будь-якого типу шкіри. Воно прекрасно очищає пори і тонізує шкіру.

Малина містить багато органічних кислот. Мило з екстрактом малини добре підійде для комбінованої шкіри. Лимон і смородина — чудові освіжувачі шкіри. Мило з їх екстрактами освіжає колір обличчя набагато краще за інших сортів. Один з найпрекрасніших фруктів — груша, яка містить велику кількість вуглеводів, білків і вітамінів. Мило з грушевим екстрактом володіє універсальними властивостями і підходить до будь-якій шкірі.

Крім звичних «магазинних» сортів, існує мило ручної роботи, яке продається на вагу і виготовляється тільки з натуральних інгредієнтів. Вибираючи це мило, ви можете підібрати продукт найбільш підходить вашому типу шкіри. До того ж воно порадує вас не тільки своїми «мильними» властивостями, але і чудовим ароматом і зовнішнім виглядом. Загалом, вибір мила за вами, проте, вибираючи мило, не забудьте прихопити з собою рушник і тапочки.