Набори LEGO «6 цеглинок» вже прибули до Києва

Советы и ответы

Конструктор LEGO для учнів 1 класів 26 червня привезли у столицю.
26.06.2018 до столиці України в рамках благодійного проекту прибула перша частина комплектів «6 цеглинок» від LEGO Foundation, які вже з початку навчального року отримають всі першокласники України, а також привезено «LEGO Play Box» для закладів освіти столиці та Київської області, які отримує кожен перший клас.
Подальші маніпуляції повинні бути зроблені силами обласних державних адміністрацій та столиці: вантаж необхідно розвести до шкіл. Для зберігання наборів вже виділили приблизно 1000 м3, але це лише початковий етап допомоги.Так, для перевезення індивідуальних наборів «6 цеглинок» для першачків, було задіяно 8 здорових вантажних автомобілів, а для перевезення всіх «LEGO Play Box» необхідно приблизно 45 вантажівок. Міністерка наголосила, що враховуючи значні масштаби підтримки всі набори «LEGO Play Box», на жаль, не будуть доставлені до місць призначення вчасно. Саме через на даний момент до шкіл у семи областях набори вже доставили, а решті доведеться почекати наступних етапів підвезення, яких, загалом, очікується 3. Проте пані Лілія завірила, що у кожного учня, який йде до 1 класу від самого початку навчального року буде можливість працювати з набором “6 цеглинок”.


Також, за словами Лілії Гриневич, доставка «LEGO Play Box» залежить від виробничих потужностей і відбуватиметься партіями по 5-10 тис. коробок, до того моменту, поки всі першокласники не будуть забезпечені ними. Беручи до уваги логістичні розрахунки, створили орієнтовний графік доставки наборів «LEGO Play Box» в окремі регіони держави. На сайті МОН розмістили презентацію, що містить даний графік.
Набори надані The LEGO Foundation на безоплатній основі, відповідно до положень Меморандуму про взаємодію між Фондом та МОН України. Меморандум — результат взаємодії протягом 8 років між МОН та The LEGO Foundation. Заплановано використання конструкторів LEGO першачками України у якості дидактичних матеріалів для реалізації ігрових методик та діяльнісного навчання. У вільному доступі на сайті МОН запропоновано до ознайомлення 2 методичних посібники, які містять детальне пояснення методик з використанням конструкторів. Дані посібники рекомендовано не тільки вчителям, а й батькам, діти яких відвідують початкові класи.
Раніше пані Лілія звітувала про сто шкіл та обласні ІППО, які в рамках пілотного проекту станом на 01.04.2018 р. отримали набори у необхідній кількості. Так, за словами Міністерки, ці школи та ІППО на даний момент повністю укомплектовані наборами, відповідно, можна вже розпочинати опанування новими методиками в рамках курсів підвищення кваліфікації. Також на початку року спеціалістами The LEGO Foundation було здійснено тренінги, участь в яких брали педагоги першокласників, заступники директорів та психологи 100 пілотних навчальних закладів, методичні працівники, регіональні тренери НУШ та представники обласних ІППО.
На даний момент тренери Фонду навчають 3,5 тис педагогів, які будуть працювати з першачками у 2018-2019 н.р..

Фото запозичені з сайту МОН України.
Посиланна на сайт МОНу: https://mon.gov.ua/ua