Медична та психологічна допомога людям похилого віку в пансіонаті «Жемчуг»

Здоровье

Приватний будинок для людей похилого віку в Мінську «Жемчуг» — унікальна установа, що надає своїм постояльцям крім лікування і гігієнічного догляду теплоту, турботу, душевне ставлення. У пансіонаті створені всі умови для підвищення якості життя та максимального комфорту літніх людей.

Умови проживання

Пансіонат розташовується в екологічно чистій зоні з мальовничими пейзажами. Тут панує затишна атмосфера, максимально наближена до домашньої. При цьому номери та корпуси оснащені поручнями, спеціальними меблями та обладнанням, протиковзким покриттям, що гарантують постояльцям комфорт і безпеку.

Навколо центру знаходиться парк, призначений для здійснення прогулянок на свіжому повітрі, з зручними лавками та альтанками. До послуг постояльців просторий хол для проведення вільного часу й різних заходів, бібліотека, настільні ігри. Тут літні люди можуть спілкуватися зі своїми однолітками та родичами, дивитися телевізор, читати, займатися улюбленими справами.

Це дуже важливий момент, який дозволяє людині похилого віку відчувати себе повноцінним членом суспільства, вести активне життя. Адже дуже часто люди похилого віку, особливо, лежачі хворі, пацієнти з важкими діагнозами страждають від самотності та дефіциту спілкування, що негативно позначається як на їх фізичному, так і психоемоційному стані.

Надання медичної та психологічної допомоги

У пансіонаті працюють співробітники, які мають медичну освіту й здатні надати людям похилого віку необхідну допомогу. Кваліфіковані доглядальниці, медсестри стежать за виконанням приписів лікаря, своєчасним прийомом медикаментів, проводять фізіотерапевтичні процедури та лікувально-гігієнічні маніпуляції, протипролежневі заходи (якщо мова йде про лежачих хворих).

Спеціалізований пансіонат — це ідеальне місце для перебування осіб похилого віку, які страждають деменцією, хворобою Альцгеймера або Паркінсона, що проходять реабілітацію після перенесених інфарктів, інсультів, травматичних ушкоджень, хірургічних втручань. Працюють з постояльцями і психологи, які допомагають людям похилого віку максимально швидко адаптуватися у нових умовах, подолати почуття страху, самотності, впоратися з депресією та іншими проблемами.

Які послуги пропонуються?

Постояльцям пансіонату надаються такі послуги:

  • допомога в купанні та перевдяганні;
  • організація дозвілля;
  • заміна підгузників і обробка шкірного покриву;
  • допомога в пересуванні по самому пансіонату й прилеглої території;
  • профілактичні медичні огляди;
  • розробка спеціальної дієти досвідченим лікарем-дієтологом (при наявності певних показань);
  • допомога у прийомі їжі;
  • проведення відновлювальних, реабілітаційних програм.

Довіривши життя своєї близької людини співробітникам приватного будинку для літніх людей у Мінську «Жемчуг» https://zhemchug.by/, родичі можуть бути абсолютно спокійні за її здоров’я і психоемоційний стан.