Японська кухня в «Євразії» — акція «Щасливі години: 1+1=1»

Советы и ответы

Японська кухня — одна з найвідоміших кухонь світу завдяки своїй простоті й водночас вишуканості та корисним властивостям. У нас японська кухня асоціюється в першу чергу з рибою, яку їдять як у вареному, так і в смаженому вигляді, а також у сирому вигляді. Найпопулярнішими стравами японської кухні також є морепродукти, в тому числі морські водорості та овочі. Однак, коли ми вперше відвідуємо Японію, ми можемо помітити істотні відмінності між їжею західної і японської кухні. Саме тому варто ознайомитися з основними рисами, щоб в майбутньому уникнути непотрібних хвилювань.

Основні характеристики

  • Сировина — свіжа риба і морепродукти.
  • Сезонні продукти — відбираються тільки найсмачніші в даний період рибу або овочі.
  • Невелика кількість спецій — в основному соєвий соус, цукор, перець і васабі. Призначення спецій — підкреслити природний смак їжі.
  • Легко засвоюється, корисна і низькокалорійна.
  • Техніки приготування: варіння, приготування на пару і гриль.
  • Естетичність поданих страв — велика увага приділяється формі подачі, увага до кожної деталі — це ще й свято для очей.
  • Оригінальне, насичене і неповторне сервування.

У мережі ресторанів «Євразія» ви можете замовити страви не тільки японської кухні. А для того, щоб покуштувати їх будинку існує послуга «Заберу сам». Також діє постійна акція «Щасливі години», яка дозволяє замовити два однакових страви за ціною одного.

Низький вміст жиру

Японська кухня вважається однією з найздоровіших у світі. Їжа готується з продуктів натурального походження, які об’єднані в дивовижні насичені композиції. Ця кухня рекомендується людям, не дарма піклуються про свою фігуру. Низький вміст калорій, холестерину і жирів дуже доброчинно позначається на нашому здоров’ї.

Більшість страв складається з риби, овочів і рису, завдяки чому в них мало жиру, а деякі зовсім знежирені. Є й продукти з підвищеним вмістом жиру, наприклад темпера — це риба, морепродукти та овочі в паніруванні та у фритюрі.

Невелика кількість спецій

Багато страв японці готують в сирому вигляді, але є також готові і смажені з невеликим вмістом спецій. Всупереч обмеженій кількості спецій, жителі Японії вміють ідеально поєднувати їх, щоб в цілому нічого не упустити. Не дарма в японській кухні присутня невелика кількість спецій. Основна причина в тому, що їжа не втрачає свого природного смаку. Щоб зберегти баланс і правильні пропорції, японці використовують тільки основні спеції — соєвий соус, перець, цукор, васабі.

Японці, готуючи їжу, дійсно мінімально приправляють її, а коли страва вже на тарілці, вони коригують смак під свої переваги. На японському столі, поруч з їжею, ми можемо знайти, серед іншого, соєвий соус, васабі, місо, різні види солінь і цитрусові.

Маленькі, але ситні порції

Японська кухня завжди подається маленькими порціями. Однак варто зазначити, що типова японська їжа складається з кількох страв, які подаються на декількох окремих тарілках або мисках. В японській кухні можна знайти безліч страв, в яких порція обіду або вечері навіть удвічі менша від тієї, яку ми їмо в українській кухні. Не дозволяйте цього ввести вас в оману, тому, що поєднання рису, багатого вуглеводами, що подається з рибою, м’ясом і овочами, наповнить наш шлунок як мінімум на кілька годин.

Як накрити стіл і є?

Японці столовими приборами не користуються, їдять паличками. Накриваючи стіл, ліворуч ставлять тарілку з рисом, а праворуч — суп. В Японії суп п’ють прямо з миски, а до інших тарілках тягнуться паличками для їжі. Перед тим як поїсти, завжди говорите смачно і спасибі.

Народ Японії відомий своїм довголіттям. Здається, що їх дієта дуже позитивно впливає на їхнє здоров’я і красу. Варто враховувати якість нашого повсякденної їжі та замість строгих дієт зануритися в багатство японської кухні.

Джерело інформації: мережа ресторанів «Євразія» в Києві https://evrasia.in.ua/