Як їжа впливає на наше здоров’я?

Советы и ответы

За пірамідою Маслоу, харчування належить до першочергових базових потреб. Безпосередньо від того, як харчується людина, залежить її настрій, самопочуття, стійкість до хвороб та стресів. Можна сказати, що саме харчові звички визначають стан нашого фізичного та психічного здоров’я. Турботливим батькам слід з ранніх років прищепити дітям правильну модель харчування, щоб вони у майбутньому були здоровими, впевненими у собі та успішними.

Освітній портал «Всеосвіта» запросив до проведення вебінару 27 вересня 2018 року дієтолога, консультанта зі здорового харчування Федоренко Марію. У ході заходу учасники отримали уявлення про сучасну модель здорового харчування, а також про наслідки шкідливих харчових звичок.

Зміни клімату, несприятлива екологічна ситуація, використання нових технологій у рослинництві та тваринництві впливають на якісний склад традиційних продуктів харчування. Інформація, що міститься у підручниках, енциклопедіях чи довідниках минулого століття вже є застарілою і не відповідає дійсності. Крім того, зазнав змін спосіб життя сучасної людини, значно розширився набір доступних продуктів та кулінарних страв.

Наукові дослідження останніх років спростували велику кількість міфів та стереотипів стосовно здорового харчування. Далеко не кожна людина має час на детальне вивчення нових тенденцій у дієтології, тому зараз дуже важливо прислухатися до думки фахівців і виховувати в собі звичку харчуватися правильно та збалансовано.

Вподовж вебінару спікер надав велику кількість порад як, вживаючи корисну їжу, поліпшити обмінні процеси в організмі, уникнути проблем зі шлунково-кишковим трактом і завжди мати гарне самопочуття. Марія Федоренко детально пояснила, що означає досить нове поняття «Здорова тарілка».

Переглянувши вебінар, ви дізнаєтеся, як можна змінити раціон своєї родини, щоб покращити стан здоров’я і запобігти негараздам у майбутньому.

Тривалість вебінару — 56 хвилин, для ознайомлення з його матеріалами, в тому числі з текстовим варіантом, достатньо просто зареєструватися на сайті освітнього порталу «Всеосвіта». Кожен учасник може перевірити свої знання, відповівши на тестові запитання. Для отримання сертифікату про успішне проходження тестування додатково треба сплатити його вартість у розмірі 49 гривень у зручний для вас спосіб.

Якщо ви активно берете участь у роботі порталу, надсилаєте матеріали для методичної збірки, залучаєте учнів до предметних олімпіад, завантажуєте власні розробки до бібліотеки, то сертифікат вам може бути наданий безкоштовно.